Deadpool - NemiVix

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

dorty > recepty > dort
Deadpool   3,5 kg
Olejový korpus

forma průměr 28 a 24 cm

60 dkg polohrubé mouky
60 dkg cukru písek
12 vajec
6 rovných lžiček prášku do pečiva
30 lžic oleje
24 lžic horké vody
špetka soli

Postup přípravy

Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu.

Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej.
Konečná hmota by měla být téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí).

Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh.
Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí.
Pokud budete míchat příliš razantně, vyženete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne.

Dortovou formu vyložíme na dně pečicím papírem, pokud máte olej ve spreji, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou.

Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C.
Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40 min.

Po 40 min. zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5min. odpočinout.

Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout.

autor: isindy


Pařížský krém

500 ml smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
400 g cukru moučka
500 g másla

Smetanu, čokoládu a moučkový cukr za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout.
Pak přidáme máslo a dobře vyšleháme (4 minuty na nejvyšší stupeň ručního šlehače).

autor: Jitta Mat


Ostatní přísady

Rum cca 1 dcl
Marmeláda cca 1/2 skleničky (ředěná rumem) na potření korpusu pod potahovou hmotu
Barvivo sypké 1x (ředěné rumem)
Potahová hmota Roll Decor cca 1,4 kg cca 210.-
jedlý papír 100,-

Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky